Jedna palačinka nije dovoljna!

Centar za palijativnu skrb u Pazinu (J. PREKALJ)
Centar za palijativnu skrb u Pazinu (J. PREKALJ)

Pazinski Festival palačinki otvara svoja vrata u gradsko-školskoj sportskoj dvorani u subotu u 10 sati, i sve do 19 sati navečer nudi mnoštvo slatkih i slanih inačica ove svima drage poslastice.

Za ulaznicu od 30 kuna svaki posjetitelj festivala može pojesti koliko god palačinki želi ili može, što je sasvim u skladu s duhovitim geslom ovog Festivala: "Jedna nije dovoljna!". Ekskluzivna atrakcija ovogodišnjeg Festivala su Istarska i Pazinska palačinka, koju su kreirali i koje će na festivalu pripremati pobjednici TV-showa "Tri-dva-jedan, kuhaj!" Martin Špaček i Kristijan Benić. Svečana promocija ovih palačinki planirana je za 16.30 sati. Festivalske posjetitelje u sportskoj dvorani očekuju i brojni popratni programi: od 10 do 15 sati Društvo Naša djeca priređuje radionice za djecu; u 10.30 sati za najmlađe nastupa mađioničar Stefano; u 12 sati se prikazuje predstava "Djed Božićnjak u Istri" udruge Istra Inspirit; u 13 sati nastupaju pobjednici festivala All you need is love; u 14 sati za one malo starije svira The Night Express Band; u 15.30 ponovno nastupa mađioničar Stefano; u 16 sati pjeva zbor Roženice; u 17 sati udruga Birikina nastupa s predstavom "Ivan u zemlji kolača"; u 17.30 na Festival dolazi Sveti Nikola, a u 18 sati nastupa akustični duet The Blondes.

Festivalske kuhinje rade do 19 sati, a u 21 sat počinje večernji zabavni program na kome nastupaju The Night Express i Maja Šuput. Festivalska ulaznica odnosno narukvica svim posjetiteljima festivala osigurava tijekom subote popust u pazinskim dućanima, te na ulaznice u kino i muzeje u pazinskom Kaštelu, a pazinski ugostitelji od petka do nedjelje nude i vlastite kreacije palačinki. (D. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter