Jedna od ropkinja Malezijka nestala prije 45 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna od tri žene koje su držane u ropstvu u Londonu tijekom 30 godina Malezijka je nestala krajem 60-ih godina, objavila je u srijedu njezina obitelj u Kuala Lumpuru.

Siti Aishah Wahab (69) otišla je iz Malezije u Veliku Britaniju oko 1968. godine sa zaručnikom, također Malezijcem, ali je par prekinuo te je obitelj Siti Aishah izgubila njezin trag, ispričao je njezin šogor Mohamad Noh Mohamad Dom.

Obitelj je saznala za moguću vezu nakon što su je kontaktirali britanski mediji rekavši joj da je jedna od triju ropkinja Siti Aishah.

- Naši osjećaji su podijeljeni, rekao je šogor, koji još uvijek živi u rodnom gradu Jelebuu.

- Sretni smo jer vjerujemo da smo pronašli člana obitelji, ali i tužni jer čujemo da je bolesna te da je bila zatočena više od 30 godina, dodao je on.

Njegova supruga Kamar Mahtum (69), sestra Siti Aishah, otputovala je u srijedu ujutro iz Malezije u London da bi pokušala saznati više o njoj.

Malezijka od 69 godina, Irkinja od 57 i Britanka od 30 godina oslobođene su krajem listopada u Londonu. Držao ih je zatočene trideset godina par bivših maoističkih aktivista koji su djelovali 70-ih godina, prema informacijama britanskog tiska objavljenima u ponedjeljak. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter