Jedna kava dnevno - može

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedam dana nakon što je dijelu radnika na Uljanikovom otoku zabranjen odlazak na kavu, zabrana je ukinuta. Premda pauza za kavu nije regulirana kolektivnim ugovorom, odluka je uzrokovala revolt brojnih radnika, o cemu smo i pisali.

U srijedu na sastanku predstavnika poslodavca i oba sindikata dogovoreno je da svi radnici u brodogradilištu imaju pravo na jednu kavu u toku radnog vremena. Dogovoreno je i da se automati za kavu dopreme bliže radnim mjestima da radnici ne bi gubili previše vremena. Kako doznajemo od predstavnika Sindikata metalaca Damira Koromana, obje strane su se složile da odlazak na jednu kavu ne utjece na smanjenje radne discipline i produktivnosti. Medutim, ista pravila moraju vrijediti za sve radnike u brodogradilištu.

"Do ovog problema nije niti trebalo doci. Imamo puno važnijih poslova kojima se trebamo baviti. U 22 godine koliko radim u Uljaniku nikada nije zabranjen odlazak na kavu", kaže Boris Cerovac, predsjednik radnickog vijeca brodogradilišta i povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera. Neki su radnici u šali dodali da se poslodavac ipak brine da uljanikovcima ne naraste previsok tlak ako popiju previše kave.


Podijeli: Facebook Twiter