Jedinak ne predstavlja privatne vrtice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon jucerašnjeg istupa Vlaste Jedinak koja je u ime ravnateljica privatnih vrtica prozvala gradske strukture i ukazala na, kako je rekla, niz nepravilnosti oko upisa u vrtice kojim su ozbiljno povrijedena prava djece i njihovih roditelja, reagirao je procelnik prozvanog odjela Erik Lukšic sa svojom suradnicom Elenom Puh Belci te Bernard Zenzerovic.

Nakon što je Lukšic iznio kronologiju upisa, naglašavajuci pritom da se radi o jednom od najtransparentnijih sustava u zemlji koji je roditeljima omogucio jedinstvenu cijenu privatnih i gradskih vrtica, Zenzerovic se osvrnuo na izrecene tvrdnje ravnateljice koje je nazvao cistim politikanstvom.

- Jedinak nije istupila kao službeni predstavnik ravnateljica privatnih vrtica buduci da za takav korak nije imala njihovu suglasnost. To nam je potvrdeno iz udruge ravnatelja cije clanice predsjedništva uopce nisu bile upoznate s javnim istupom njihove kolegice, niti su o tom raspravljali, rekao je Zenzerovic te dodao da je njezin istup ocigledno bio osobni, politicki obojen.

Lukšic je napomenuo da je Grad Pula izjednacavanjem cijena izašao u susret svim roditeljima te da je više od 90 posto djece upisano u željeni vrtic, i to po istoj cijeni. Još je jednom ponovio da mjesta u gradskim vrticima ima, no zbog popunjenosti u ovom trenutku ne mogu garantirati da ce roditelji ostvariti upis u željeni vrtic, no da se zasigurno može pronaci odgovarajuca alternativa.

Što se tice famozne kvote od 500 djece u privatnim vrticima, Lukšic je rekao da ona nije stalna te da ce se iduce predškolske godine, kada bude zakljucena citava prica oko novog nacina upisa, podvuci crtu i ponovno razgovarati s ravnateljicama privatnih vrtica kako bi se ispravili eventualni nedostaci.


Podijeli: Facebook Twiter