Jedina dobra vijest bili bi izbori

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Govoreci o stanju u Hrvatskoj, predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Damir Kajin istaknuo je, na tiskovnoj konferenciji u Hrvatskom saboru, kako je "Hrvatska gladna dobrih vijesti. Da bi izašla iz krize, koja je i psihološka, trebaju nam pozitivne vijesti. Ali, kome vjerovati kad nose dobre vijesti", zapitao se Kajin, "Da li premijerki koja u sezonskom zapošljavanju prepoznaje znakove oporavka, ili ministru Popijacu, koji govori o stecajevima i kaže ministru Šimonovicu: "Ti se spasio."

Kajin je podsjetio na izjavu premijerke Kosor kako ce država svoje dugove platiti do 1. lipnja, te na tvrdnju savjetnika Borislava Škregre da se "oni nece platiti jer nema novaca", koji je rekao da je moguc i "grcki scenarij" u nas.

"U 2010. godini Hrvatska se treba zadužiti za 28,53 milijardi kuna da bi servisirala zajmove u iznosu od 20,17 milijardi kuna", rekao je Kajin i dodao: "Krajem ožujka 2010. U Hrvatskoj je bilo 1.412.245 zaposlenih, ili 6,6 posto manje nego istog mjeseca 2009. To ce reci da se broj zaposlenih smanjio za 100 do 200 ljudi u godinu dana."

"Jedina dobra vijest koja bi psihološki pokrenula Hrvatsku jesu izbori", porucio je potpredsjednik IDS-a s tiskovne konferencije koja se bavila prilikama u gospodarstvu.

"Kada se spominje rast izvoza, to je znak oporavka svjetske ekonomije, kada se govori o padu uvoza, to je znak stagnacije hrvatske ekonomije i potrošnje. Kada govorimo o padu prometa u trgovini to je znak srozavanja standarda hrvatskih gradana, kao što je nemogucnost prodaje 42 tisuce novoizgradenih stanova znak do koje su mjere gradani osiromašeni", naveo je Damir Kajin.

Kajin je podsjetio i da je dobit Hrvatske elektroprivrede povecana pet puta, na 154 milijuna kuna, te da nema razloga za poskupljenje struje. "Kod nas ce struja, poslije poskupljenja od 13,7 posto, biti skuplja nego u Švedskoj, Finskoj ili Francuskoj", objasnio je Kajin na tiskovnoj konferenciji u Hrvatskom saboru.


Podijeli: Facebook Twiter