Jedan vrijeđao i bježao, a drugi udario policajca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porečan u dobi od 34 godine osumnjičen je za prisilu prema službenoj osobi. Policija ga sumnjiči da je kazneno djelo počinio proteklog petka navečer.

Naime, policijski službenici su oko 23.40 sati postupali u ugostiteljskom objektu u Mugebi kad ih je jedan 33-godišnjak s područja Poreča izvrijeđao te se počeo udaljavati iz objekta. Da bi ga spriječili u bijegu policajci su nad 33-godišnjakom upotrijebili sredstva prisile, a tada im je prišao 34-godišnjak i šakom udario jednog od policajaca.

Oba muškarca su potom uhićena i privedena u porečku policijsku postaju, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 33-godišnjak bio pod utjecajem 1.42 g/kg alkohola, dok je kod 34-godišnjaka utvrđena koncentracija od 0.97 g/kg alkohola u organizmu.

Napadnuti policijski službenik je lakše ozlijeđen, a 33-godišnjak i 34-godišnjak nisu ozlijeđeni. Zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 33-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, dok se zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv 34-godišnjaka podnosi kaznena prijava u redovnom postupku. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter