Jedan svijet, jedno srce, jedna ljubav

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrela atmosfera, mnoštvo plesa i prstohvat sveprisutne glazbene carolije obilježili su drugu vecer 7. po redu Seasplasha na Monumentima. Uz imena poput Collina Coba, odnosno Powersteppera, Molare i domacih favorita u obliku Kawasakija 3p ne cudi mnoštvo publike koje se slilo ispod zvjezdanog neba s druge strane pulskog zaljeva, a još manje cudi kolicina dobre zabave kojoj je publika bila izložena pritom.

Fanovi dub pionira Zion Traina došli su na svoje uz dodatak kojecega drugoga tokom nastupa Power Steppersa i Molare. Od basa koji se osjecao u prsištu i na kojeg su vibrirale i plombe u zubima do nešto hip-hopidnije mješavine gostujuceg DJ Cut La Visa, Colin Powerstepper je publici dao svoj ocean iskustva i glazbene kreativnosti kao podlogu za ples, a apsolutni overkill (izraz za nešto odvec pretjerano) je pružila Molara. Pojavom i energicnim plesom, Molara je vecer ispunila carolijom svog glasa šireci poruke o ljubavi, jednakosti i jedinstvu na engleskom, ali i hrvatskom jeziku, nemalo nas iznenadivši kada je na relativno tecnom hrvatskom porucila: "Jedan svijet, jedno srce, jedna ljubav", pojacavajuci oduševljenje u razgaljenoj publici.

Da "Idu Bugari" porucili su preksinoc popularni Kawasaki 3p, zagrebacki punk/ska/reggae ljubitelji drk&drink (mislim da ju zovu i šank-poezijom) poezije i dobre zabave. Promovirajuci svoj upješni album singlovima poput "Puta madre", "Mate Parlov", "Niskarastaman" te veoma zaraznog "Ni da ni ne", Kawasakiji nisu propustili ni podsjetiti na nešto starije hitove, a sve skupa u više ska/reggae ritmu na plesno veselje okupljenog mnoštva pred binom.

Veseo ritam i relativno šaljive rime su prvo što je upalo u uho kod DeLyricuma, zagrebackog benda koji si je kao zadatak dao na osnovi od hip-hopa s dva MC-a nadodati sve ostalo što im je u nekom trenutku iluminacije palo na pamet. Zacudo kombinacija je veoma zarazna i DeLyricumi su uspješno skladbama svima bliskim tematikama poput "Gospon Lova", "Ceški huligani" i "Stani u red", zabavili i rasplesali publiku, s povremenim ispaljivanjima metal i punk riffova kao šlag na torti.

Mainsplashom su prošli i talijanski Wicked Dub Division (WDD), koji su posjetiteljima pružili mnogo dobre i lagane dub glazbe taman za chillanje (izraz za opuštanje) i lagano cupkanje. Nešto aktivniji zvuk prosuo se velikom binom kad se WDD-u na pozornici pridružio Dan I cije su pjevacke sposobnosti proporcionalne dužini njegovih dreadlocksa.

Sveopcoj dobroj atmosferi pridružio se i odlicni Hornsman Coyote iz Beograda, koji je u svojih sat i po sa soundsplash bine sijao zaraznu plesnu glazbu šakom i kapom, odnosno šeširom i trombonom. Soundsplash zabavu su opskrbili i Elijah Mountain Fyah, DJ Kovach, DJ Rahmanee i duo zanimljivih imena Haris Pilton & My Hell Jackson. Posjetitelje electrosplash pozprnice zabavljali su Dr. Rus, Odium, Toovar i Dj Njax, dok se u inace cijelovecernji dub/roots program Digitron Soundsystema na dubsplash bini ubacio specijalni gost, francuski O.B.F.


Podijeli: Facebook Twiter