Jedan svećenik na studij, ostali u druge župe

Župnik Fažane vlč. Ilija Jakovljević imenovan je i župnikom župe Štinjan (M. MIJOŠEK)
Župnik Fažane vlč. Ilija Jakovljević imenovan je i župnikom župe Štinjan (M. MIJOŠEK)

 Kao i svake godine u ovo vrijeme, u istarskim župama dolazi do premještaja svećenika. Iz Porečke i pulske biskupije dobili smo obavijest o ovogodišnjim premještanjima. Među njima je i vlč. Maksimilijan Buždon koji se razrješuje službe župnika župe Sveti Josip u Puli i jedini koji odlazi na studij u Rim.

Velečasni o. Krzysztof Rodak razrješuje se službe upravitelja župa Stari Pazin i Sveta Lucija Pazinska. Velečasni Željko Zec razrješuje se službe župnika župe Poreč i imenuje se župnikom župa Stari Pazin i Sveta Lucija Pazinska. Vlč.

Vladimir Brizić razrješuje se službe upravitelja župa Boljun, Dolenja Vas i Vranja i odlazi u Sjemenište Redemtoris Mater u Sarajevo. Vlč. Jure Purkić razrješuje se službe župnog vikara župe Poreč i imenuje se župnikom župa Boljun, Dolenja Vas i Vranja. Vlč. Rikard Lekaj razrješuje se službe župnika župa Svetvinčenat i Juršići i imenuje se župnikom župe Poreč.

Mladomisnik Hector Bernardez Germade imenuje se župnim vikarom župe Poreč. Vlč. Ivan Borić razrješuje se službe župnika župe Štinjan, a vlč. Ilija Jakovljević, župnik Fažane imenuje se i župnikom župe Štinjan. Vlč. Darko Zgrablić razrješuje se službe župnika župe Bale i imenuje se župnikom župa Svetvinčenat i Juršići.

Vlč. Aleksandar Vujisić razrješuje se službe župnog vikara župe Uznesenja Marijina u Puli i imenuje se župnikom župe Bale. Vlč. Josip Zović razrješuje se službe župnika župa Raša i Sveti Lovreč Labinski i imenuje se župnikom župe Ližnjan. Vlč. Ivan Mlikota razrješuje se službe župnika župe Ližnjan i imenuje se župnikom župe Raša.

Župnik župa Gornji Labin i Skitača Milivoj Koren imenuje se i župnikom župe Sveti Lovreč Labinski. Vlč. Ivan Prodan razrješuje se službe župnika župa Kršan, Čepić i Brdo i imenuje se župnikom župe Sveti Josip u Puli. Vlč. Marijan Lindić razrješuje se službe župnog vikara župe Rovinj i imenuje se župnikom župa Kršan, Čepić i Brdo.

Mladomisnik vlč. Carlos Artur Fonsec Farfan imenuje se župnim vikarom župa Baderna, Sveti Ivan od Šterne i Žbandaj. Mladomisnik vlč. Roko Smokrović imenuje se župnim vikarom župe Uznesenja Marijina u Puli.

Mladomisnik vlč. Jurica Manzoni imenuje se prefektom studija u Sjemeništu Redemptoris Mater u Puli. Vlč. Josip Kolega razrješuje se službe vicerektora u Sjemeništu Redemptoris Mater u Puli i vraća se u Riječku nadbiskupiju. Vlč. Nikola Mladineo imenuje se vicerektorom u Sjemeništu Redemptoris Mater u Puli. (Vesna MEDVEDEC)


Podijeli: Facebook Twiter