Jedan slomio dva kralješka, drugi natucen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od norveških turista koji su se u petak oko 19.50 sati survali u 10,5-metarsku provaliju, odnosno na plažu sa šetališta u blizini terase Zlatnih stijena, ima nalomljena dva vratna kralješka te je natucen. Drugi je prošao nešto bolje. On je takoder natucen i ima hematome po cijelom tijelu, no prošao je bez prijeloma, saznali smo od glasnogovornika pulske Opce bolnice Gorana Paica.

Od glasnogovornice PU istarske Nataše Rogic Jukopila dobili smo službeno priopcenje da su u petak oko 19.50 sati izmedu bistroa Horizon i hotela Splendid dva državljanina Norveške, S. D. (58) i O. G. B. (57), hodajuci po asfaltiranoj stazi prešli rub i pali na stijene i kamenje s visine od 10,5 metara.

"Oboje su zadobili teške tjelesne ozljede, ali su izvan životne opasnosti. Uzrok pada se još utvrduje buduci da s njima nije bilo moguce razgovarati zbog njihovog zdravstvenog stanja", rekla je glasnogovornica.

Osim što nema ograde, mjesto s kojeg su Norvežani pali nema niti znak koji bi upozoravao šetace da se moraju na tom potezu držati iskljucivo staze. Još veca opasnost vreba nocu, tvrde kupaci sa Zlatnih stijena, i to zbog loše rasvjete.


Podijeli: Facebook Twiter