Jedan poginuli u eksploziji u tvornici streljiva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna je osoba smrtno stradala i nije bilo drugih ozlijedenih u eksploziji koja se u petak rano ujutro dogodila u tvornici streljiva Igman u Konjicu, no zbog opasnosti od novih eksplozija policija nece još provesti ocevid, doznaje se iz službenih izvora.

"Jedna osoba je smrtno stradala od posljedica prve eksplozije", rekao je direktor Igmana Zahid Muratbegovic. Dodao je da nije bilo drugih stradalih jer još nije stigla prva smjena na rad.

Prema policijskim navodima, poginuli radnik Igmana najvjerojatnije je nastradao od snažne detonacije koja ga je odbacila jer se eksplozija dogodila dalje od mjesta nesrece. Prva eksplozija cula se oko 6.30 sati, a nakon toga su uslijedile cetiri manje.

Prema navodima glasnogovornika MUP-a Hercegovacko-neretvanske županije Srecka Bošnjaka, pripadnici krim policije i tužiteljstva nece tijekom dana obavljati ocevid jer je u zraku povecana koncentracija prašine i barutnih cestica.

Tvornica streljiva Igman bila je dio vojne industrije iz bivše Jugoslavije. Poslije rata je privatizirana. Službeno je potvrdeno da nisu ugroženi objekti Oružanih snaga BiH koji se nalaze u dijelu kompleksa u kojem je i tvornica streljiva.


Podijeli: Facebook Twiter