Jedan poginuli, tri na triježnjenju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom proteklog vikenda na istarskim cestama policija je zabilježila 30 prometnih nesreca - jedna je osoba poginula, dvije su teško ozlijedene, a 18 ih je prošlo s lakšim ozljedama.

Policija je tijekom vikenda kontrolirala 471 vozilo i vozaca te utvrdila 319 prometnih prekršaja. Najviše prekršaja odnosi se na nepropisnu brzinu (93), nepropisno pretjecanje (39), vožnje pod utjecajem alkohola (19), vožnje neregistriranih vozila (26), jedan je prekršitelj upravljao prije stjecanja prava za upravljanje a cetvero vozaca je koristilo mobilni telefon u vožnji.

Iz prometa je iskljuceno osam vozila i 21 vozac. Najveca koncentracija alkohola izmjerena je u Labinu. Naime, u petak oko 25.50 sati u Labinu u Vlacicevoj ulici policijska ophodnja je pokušala zaustaviti vozilo "fiat" kojim je upravljao 29-godišnjak iz Labina, no on je pobjegao. Zaustavljen je tek u Ulici Balde Lupetine kada mu je utvrdena koncentracija alkohola od 1,63 promila. Radi alkoholiziranosti smješten je u posebne prostorije do otriježnjenja.

U subotu je u 4.20 sati u Adamovicevoj ulici u Rovinju policija zaustavila 22-godišnjaka iz Rovinja za volanom "renaulta" te je alkotestiranjem utvrdena koncentracija alkohola od 1,53 promila. Dvadeset minuta kasnije je, iako iskljucen iz prometa a vozacka mu je dozvola oduzeta, zatecen ponovno za volanom u Ulici Kresinskih žrtava. Zbog ponovno pocinjenog prometnog prekršaja smješten je u posebne prostorije do otriježnjenja.

Takoder u subotu nešto prije 1 sat u Rovinju u Ulici brace Božic zatecen je 22-godišnjak iz Vodnjana sa 1,59 promila alkohola za volanom automobila "opel". Policija je i njega smjestila u prostorije do otriježnjenja.

Policija je u vikendu prije ovog iz prometa iskljucila dvostruko više vozila i vozaca, a i evidentirano je 11 prometnih nesreca više nego ovog vikenda.


Podijeli: Facebook Twiter