Je li Rovinj spreman za Kaštijun?

Na području Lokve Vidotto izgradit će se pretovarna stanica (N. O. R.)
Na području Lokve Vidotto izgradit će se pretovarna stanica (N. O. R.)

Hoće li se Rovinj svojim vagonom priključiti vlaku za Kaštijun, odnosno je li grad spreman za pretovar i odvoz komunalnog otpada na to odlagalište bilo je pitanje Petra Radetića (SDP), s posljednje sjednice rovinjskog Vijeća. Isti je vijećnik i konstatirao kako su Rovinju susjedni gradovi - Poreč, Umag i Labin svoje pretovarne stanice već izgradili, a da su pri tom čak osamdeset posto sredstava pribavili iz Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

- Nema bojazni za Rovinj, kratko i jasno odgovorio je direktor Komunalnog servisa Rovinj Marko Paliaga, kazavši da Rovinj ne kasni. Naime, prilikom planiranja i projektiranja Kaštijuna dogovoreno je da Poreč, Umag i Labin budu prvi gradovi za probni rad na Kaštijunu, iza kojih bi na red trebale doći i sve ostale pretovarne stanice. Sada je Komunalni servis pred predajom projekta za ishodovanjem građevinske dozvole za svoju pretovarnu stanicu, reciklažno dvorište i izgradnju cjelokupnog pristupa u dužini od četiri kilometara. Osim toga, u fazi smo rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s Republikom Hrvatskom, odgovorio je Paliaga, zaključivši i da Komunalni servis, u smislu pripreme za pretovarnu stanicu ne kasni.

Također, direktor komunalnog rekao je i da će sve uvjete koje su imali drugi gradovi imati i Rovinj, a to je sto postotno financiranje projekta i do 80 posto financiranje izgradnje pretovarne stanice, pristupnog puta i reciklažnog dvorišta, odnosno sortirnice.

- Ne kasnimo, a imamo i kapaciteta da možemo i naredne tri godine izdržati da radimo kao pretovarna stanica, zaključio je Marko Paliaga. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter