Je li pulska riva trebala ostati dvosmjerna?

Marčelo Mohorović: Krivudave linije ispred i iza pješačkih prijelaza
Marčelo Mohorović: Krivudave linije ispred i iza pješačkih prijelaza

Dan nakon otvaranja pulske rive za promet jasno je da će trebati dosta vremena za privikavanje na novu regulaciju prometovanja, a zbog neizgrađenog nogostupa i pješaci će biti problem. Vozači koji iz Ulice svetog Ivana (od semafora) skreću na rivu ne snalaze se i ne koriste lijevi trak dvotračne jednosmjerne prometnice; prometnicom se i dalje kreću pješaci, biciklisti voze u krivom smjeru, a na obali je i dalje parkirano mnoštvo vozila; krivudave linije nalaze se ispred i iza pješačkih prijelaza...

S obzirom da sve ove nelogičnosti, na vožnju novom rivom i prometnicama središta grada gdje je uvedena nova regulacija prometa pozvali smo stručnjaka, diplomiranog inženjera prometa Marčela Mohorovića, koji se složio s našom konstatacijom da je riva trebala biti dvosmjerna što bi olakšalo prometovanje gradom.

- Za vozače koji dolaze iz smjera rive bit će zbunjujuć dvosmjerni promet u Flaciusovoj ulici jer voze normalno jednim smjerom na dvije trake i odjednom je promet dvosmjeran. Premalo je signalizacije koja na to ukazuje i trebalo bi nekako fizički, signalizacijskim zastavicama recimo, odvojiti trake prometa u oba smjera, nastavio je naš sugovornik.

- To što je novom regulacijom zabranjen promet iz Radićeve prema Domu branitelja je dobro, ali teško će se ta vozila prestrojiti u lijevu traku da bi skrenula u Švalbinu ulicu. Također, jednosmjerna riva nesumnjivo će dovesti do zagušenja Giardina koji su ionako pred kolapsom..

Drugi diplomirani inženjer prometa s kojim smo analizirali rješenja, instruktor vožnje, zapitao se pak kuda će uljanikovci kućama - preko Giardina?! (G. ROJNIĆ; snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter