Je li konačno vrijeme za Bossov koncert?


Legendarni Bruce Springsteen, kojeg su hrvatski koncertni promotori bezuspješno godinama pokušavali dovesti u Lijepu našu, mogao bi po prvi put nastupiti u Hrvatskoj i to u sklopu aktualne "The River" turneje. Iako zasad na službenim stranicama Brucea Springsteena Zagreb nije na popisu gradova obuhvaćenih turnejom, navodno je samo pitanje dana da se dobije službena potvrda koncerta. Neki domaći glazbeni portali pišu da je predugovor za zagrebački koncert Bossa potpisan i da je uplaćen polog u banci.

Iako su se u javnosti pojavile spekulacije da je organizator koncerta Joe Bašić, inače organizator splitske Ultre i zagrebačkog koncerta Justina Biebera, on to prema nekim medijima opovrgava, možda i poradi toga jer zbog klauzula ugovora ne smije potvrditi koncert prije nego to učini i menadžment Brucea Springsteena.

- Nama je cilj organizirati taj koncert, međutim, mi još uvijek nemamo potvrde, kao ni informacije koje vi imate. Zasad ne mogu na vaš upit dati potvrdan niti negativan odgovor, kazao je Joe Bašić za Novu tv.

Od lokacija u Zagrebu za open air koncert takvih razmjera pogodni su jedino stadion u Maksimiru i Hipodrom. Preksinoć je Bossov menadžment dodao 14 novih koncerata njegovoj aktualnoj američkoj turneji koja je počela 16. siječnja i koja će zbog toga potrajati do 25. travnja i dodao prvi službeno potvrđeni koncert u Europi. To je Bossov nastup 19. svibnja u Lisabonu na festivalu Rock In Rio.

Talijanski promotor Claudio Trotta iz Barley Artsa, koji je dosad organizirao sve koncerte Brucea Springsteena u Italiji, na svom Facebook profilu napisao je da Boss neće odsvirati samo jedan koncert ovog proljeća i ljeta u Italiji. Uz rimski Circo Massimo 14. svibnja u igri je i automotodrom u Imoli gdje je Trotta lani doveo AC/DC. Govori se i o bečkom koncert Bossa 7. srpnja. No s druge strane, kako piše Dnevnik.hr na društvenim mrežama su se pojavile zbunjujuće informacije da je Bruce Springsteen odustao od koncerta jer ne želi nastupati u Hrvatskoj zbog sigurnosne situacije u regiji. (Vinko PERŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter