Je li i vama krevet omiljen komad namještaja?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krevet bi trebao biti utocište, mjesto opuštanja na kojem se zaboravlja na stres i dnevnu strku, pa se vrijedi potruditi i uciniti ga još privlacnijim

Kada pošteno zazimi, kao ovih dana, cak i inace zagriženim ranoraniocima krevet postaje omiljeni komad namještaja. Što može zamijeniti grijanje pod toplim pokrivacima dok vani kiši, sniježi ili pak zavija vjetar? Topla, meka i oku ugodna posteljina naravno igra odlucujucu ulogu, pa iako ima onih koji vole minimalisticki ureden krevet, vecina ce se složiti da mnoštvo jastuka i jastucica u kombinaciji sa šarenim pokrivacima još više mame da ukucanima kažete laku noc i nestanete u carstvu snova.

Iako je vrlo vjerojatno da vam deset jastucica nece doista trebati za spavanje, oni su najljepši dekor lijepo uredenog kreveta. Uredno ih složite oko dva veca jastuka kao da su svi od reda od iste važnosti, a prije nego legnete na pocinak, eventualno maknite višak. Boju i uzorak plahti svakako kombinirajte s pokrivacima ili navlakom, cak i ako imate pokrivac za »sakrivanje« i zaštitu kreveta preko dana. Njegova je uloga zaštititi pokrivace kada je krevet prazan, no mnogi ga koriste da bi sakrio rasparenu posteljinu. Imajte na umu ipak da, kada pripremate krevet za pocinak, to cinite upravo zbog sebe, a ne trecih osoba pa je šteta da se ne pocastite najboljim - pa makar to bila »samo« posteljina.

Kada birate boje i uzorke za svoj krevet, možete krenuti od svojih najdražih nijansi, od tonova koji se provlace kroz cijelu spavacu sobu, a možete se povesti i za simbolikom te izabrati ono što vas smiruje ili pak ono za što se vjeruje da ima umirujuca svojstva. S obzirom na to da su cvjetni motivi medu omiljenima na posteljini, to primjerice može biti stiliziran trešnjin cvijet, buduci da se u Japanu upravo kratko razdoblje trešnjina cvjetanja slavi kao doba obnavljanja i svojevrsne regeneracije. Možete se dakako odluciti i za nešto posve drukcije, poput geometrijskih ili apstraktnih uzoraka, a dobra ideja i lijep poklon mogu biti i jastucnice, odnosno posteljina s izvezenim inicijalima.

Što god odaberete, svakako pripazite da posteljina bude od prirodnih materijala, a zapamtite da bi krevet trebao biti vaše utocište, mjesto opuštanja na kojem se zaboravlja na stres i dnevnu strku pa se vrijedi potruditi i uciniti ga još privlacnijim.


Podijeli: Facebook Twiter