Je li Bandicev nastup na HTV-u besplatan?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cinjenica da je HTV posvetio prve minute u središnjoj informativnoj emisiji Dnevniku kandidaturi Milana Bandica te ga ugostio u studiju zgrozila je i ogorcila ostale predsjednicke kandidate koji smatraju da to govori o nedopustivoj pristranosti javne televizije. Predsjednicka kandidatkinja HNS-a Vesna Pusic izrazila je cudenje što je HTV u središnji Dnevnik pozvao Bandica nakon što je istog dana objavio svoju predsjednicku kandidaturu.

- Ne mogu se zakleti da je bilo besplatno, rekla je Pusic na konferenciji za novinare te dodala da nije primijetila da je ijedan drugi predsjednicki kandidat imao takvu vrstu prijema. Predsjednicka kandidatkinja HNS-a naglasila je da je Bandiceva kandidatura više nego ocekivana.

- Pozivam gradane da kada izlaze na izbore, dobro promisle o tome da ce izabrana osoba voditi ovu zemlju sljedecih pet godina. O tome koga cemo izabrati, ovisi kako ce nas svijet vidjeti. Ljudi ce nas vidjeti kao poštenu zemlju ako na celu imamo poštenu osobu, rekla je Pusic.

Mišljenje Pusic o posebnom Bandicevom statusu dijele i u stožeru kandidata SDP-a Ive Josipovica. Prema nekim procjenama s Iblerovog trga, Bandic je i dosad na HTV-u prikazivan triput više nego službeni SDP-ov kandidat, iako Josipovic vec mjesecima vodi u svim anketama.

- Znam samo da nisam dobio takav tretman kad je objavljena moja kandidatura, šturo je prokomentirao Josipovic.

-Kad sam objavio kandidaturu, bio sam tri sekunde u Dnevniku i to je sve, žali se i službeni kandidat HDZ-a Andrija Hebrang. Na HRT-u, tvrdi Hebrang, nije privilegiran samo Bandic.

- Ranije su me dosta cesto zvali u "Otvoreno", ali zadnja dva mjeseca nisam bio ni jednom. S druge strane, Josipovica cesto zovu kao pravnog eksperta, a Vidoševica kao ekonomskog, iako prije uopce nije nastupao u toj ulozi. Zašto onda mene nisu zvali kad je bila emisija posvecena svinjskoj gripi, pita se Hebrang. U stožeru Nadana Vidoševica odlucili su mudro odšutjeti odnos izmedu HRT-a i Bandica.

Šefica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzic rekla je da je Bandiceva kandidatura jednostavno dogadaj dana, a kao dokaz ponudila je cinjenicu da su «sve svjetske agencije to ocijenile kao najvažniju pricu iz Hrvatske u cetvrtak».

- Stoga je i HTV toj kandidaturi morao dati prikladan prostor, rekla je Novak-Srzic.


Podijeli: Facebook Twiter