Jazz&Wine of Peace: Stižu Jan Garbarek, Dave Holland, Gonzalo Rubalcaba...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jazz&Wine of Peace Festival došao je do svog 19. izdanja, a održava se od 23. do 30. listopada u predivnom Cormonsu nedaleko od Gorizije, čije će konobe, uličice, crkve i kuće oživjeti punim umjetničkim sjajem.

Novo ruho mjesta

Osim što će taj teritorij biti u znaku sugestivnih nota jazz umjetnika, tu će biti i vrhunska eno ponuda. Sve će to obogatiti ovo mjesto kulturnim događanjima, budući da će se održati čak 17 koncerata na raznim lokacijama.

Među velikanima koji će tu nastupati, izdvajamo Jana Garbareka, norveškog saksofonista koji u svojoj 40-godišnjoj karijeri osvaja koncertne dvorane, a Trilok Gurtu pak u svome jedinstvenom izričaju spaja jazz, indijsku glazbu i improvizaciju.

Dave Holland - povijesni basist, koji je surađivao s Milesom Davisom, nastupat će zajedno s Chrisom Potterom te s vanserijskim umjetnicima kao što su Lionel Loueke (gitara) i Eric Harland (bubnjevi).

Vincent Peirani stiže s iznimnim kvintetom, a Gonzalo Rubalcaba predstavit će kubanski jazz sa svojim kvartetom. Projekt "When You Wish Upon a Star" uz sjajan vokal Petre Haden, basista Thomasa Morgana i Rudy Royston za bubnjevima izvest će najpoznatija djela filmske glazbe.

U Villi Manin će se pak održati projekt Francesca Bearzattija i njegovog Tinissima Quarteta koji će se predstaviti zanimljivim i bogatim koncertnim programom.

Izvrsnost teritorija

Izvrsnost i posebnost teritorija prikazana je na najbolji mogući način putem odabira lokaliteta za festival te spoja glazbe i degustacije vrsnih vina hacijende Livija Felluge, koja se već pet generacija bavi vinogradarstvom.

Bit će to vrsna prilika da svi ljubitelji jazza dođu na svoje, posebice u spoju s vrsnim kapljicama renomiranih vina, koji će se izvrsni sljubiti s notama umjetnika koji njeguju razne vrste izričaja jazza. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter