Jazzersko-blueserska uvertira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jubilarno, deseto izdanje grožnjanskog festivala Jazz is Back! predstavio je veceras na pozornici Balwan Cityja ponešto za svaciji ukus. Program su otvorili "jazz veterani", renomirani vibrafonist Boško Petrovic, koji je s kolegama okupljenim u sastavu B. P. Summer Jazz Set, pijanistom Gregorom Fticarom, basistom Robertom Jukicem i bubnjarom Howardom Curtisom, predstavio niz dobro poznatih jazz standarda. Petrovicu se za vibrafonom pridružio i dugogodišnji polaznik Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži, 15-godišnji Vid Jamnik, koji usprkos godinama svojim svirackim umijecem može konkurirati i mnogo iskusnijim kolegama.

Još jedan polaznik Ljetne jazz škole gostovao je na otvorenju festivala - rijec je o novigradskom pijanistu Sandiju Cakalu, koji je izmedu ostalog izveo i klasik "Route 66", a drugi dio veceri bio je pak u znaku nešto cvršceg ritma i žešceg zvuka - u interpretaciji novigradske grupe Vervet pod vodstvom gitariste i pjevaca Denisa Makina, publika je uživala u izvedbama obrada blues i rock klasika Stevieja Raya Vaughna, Jimija Hendrixa i drugih.

Festival Jazz is Back! završava 2. kolovoza, do kada ce se svakodnevno s pocetkom u 21 sat na pozornici Balwan Cityja održavati koncerti jazz i blues glazbenika iz cijelog svijeta. Ulaz na sve koncerte je besplatan, a sljedeci su na programu koncert Greenhouse Blues Banda u nedjelju, te Damir Kukuruzovic Gipsy Swing Kvarteta u ponedjeljak.


Podijeli: Facebook Twiter