Jazzerske šnicle izazvale zazubice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da nisu televizijski djelatnici, Marijana Bezbradica (HRT) i Milan Pavlovic (NIT) vjerojatno bi bili i dobri jazzeri, ako je suditi po improvizaciji koju su zakuhali na nedjeljnom Polenta Cupu na vodnjanskoj placi. Improvizacija se odnosi na jazzerske šnicle s kojima su osvojili prvo mjesto.

- Junece šnicle punjene kiselim krastavcima i pancetom recept su moje mame i prvi put sam ih sad kuhala. Nema tajnih sastojaka i specijalnih dodavanja, mi smo cak i oduzimali jer nismo uspjeli dobiti sve što smo narucili. Bila je to cista improvizacija pa otuda i naziv iako sam prvotno umak nazvala mesni pupoljci, rekla je Marijana. Šugo se radi na klasican nacin, dinstanjem kapule, mrkve, celera u koji se potom dodaju lagano popržene punjene šnicle i krckaju u umaku dok ne omekšaju.

Da umak dviju televizija nije oduševio samo žiri, pokazao je i u hipu ispražnjen lonac na koji je navalila gladna publika. Prvoplasirani dvojac doma je ponio pršut, a Milan pred voditeljem Šajetom priznao da sve zasluge idu Marijani te da druge godine ne namjerava braniti kuharsku titulu. Njegova je sukuharica spremno izjavila suprotno.

Od ostalih devet kuharskih parova žiri je drugo mjesto dodijelio sopranistici Mili Soldatic i Danijelu Sponzi, novinaru Hine, za njihov ljubavni brodet.

- Naziv se sam nametnuo iz cistog razloga što u sve što radim unosim emociju pa tako i u ovaj brodet od lignji i ugora koji smo kuhali sat i pol, rekla je Mila. Par je uz naklonost žirija i publike za svoj kulinarski trud osvojio sir.

Troclani žiri u sastavu Ana Bubic, Maria Manzin i Odino Fioranti, ocigledno oduševljen brodetima, trece je mjesto dodijelio perojskom brodetu para Marjenke i Aleksandra Brajica. Za brodet se odlucio i vodnjanski gradonacelnik Klaudio Vitasovic sa svojom kulinarskom partnericom Mirellom Marini te s ostalih šest parova podijelio cetvrto mjesto. Braca Gianni i Alessandro Bonassin takoder su spremali brodet, a Galižanci Pietro Demori i Maria Capolicchio neizostavan šugo od puževa.

Egzoticniji umak spremao je njemacki par Anne-Katrin Altweine i Raphael Wolf, u koji su ubacili meso tovara, konjak, vrhnje i ananas. "Najzlocestiji", ali i jedini ženski par bile su Barbara Ban i Sniježana Matejcic, novinarke Glasa Istre, koje su spremale "vješticji umak". Uz "dosadne" sastojke poput janjetine, malancana, tikvica, maslina, pomidora Sniježana je Šajeti šapnula da su ubacile i malo mesa štakora, šišmiša i žabe. No, unatoc tome, i iz njihovog lonca umak je brzo nestajao, ocigledno se dopavši publici.

Po starom receptu none, Matteo Belci iz Agroturista i Ticiana Damiani Pletikos, novinarka TV Nove, spremili su kupus i kobasice, a Kornelija Benazic i Valmer Cusma s HRT-a meso od boškarina.


Podijeli: Facebook Twiter