Jazzbina u novom prostoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povodom desetljeca i pol festivala Jazzbina Pula Jazz u cetvrtak je održana konferencija za novinare na kojoj je Željko Markovic iz udruge Pristojno društvo najavio jesenski program koji ce se uglavnom odvijati u Domu branitelja.

"Mislim da nema mjesta u gradu gdje Jazzbina nije predstavila ponajbolje od hrvatskog i svjetskog jazza, ali ne samo jazza, kroz više od 270 koncerata", zadovoljno je konstatirao Markovic. No, unatoc 15 godina uspješnog rada, tek u posljednjih nekoliko godina Jazzbinu su prepoznale gradske i županijske institucije.

"Za uvjetno receno pompoznije koncerte koristit cemo veliku dvoranu, a za akusticne crveni salon. Radit ce bar i pokušat cemo postici klupsku atmosferu", objasnio je Markovic. Bit ce održano šest koncerata i prikazan jedan film. Za koncert Uri Caine Bedrock 3 i Barbare Walker 28. rujna Ara Electronic spremio je videozid na kojem ce se on prenositi uživo u hodniku. Nakon njih, 6. listopada, stiže Donny McCaslin Trio, 3. studenog Joey Baron & Killer Joey, a 12. studenog Matt Darriau Paradox Trio. Zbog Sajma knjige dva koncerta dua Chase the devil 25. i 26. studenog održat ce se na novoj lokaciji. Tijekom studenog u kinu Valli prikazat ce se dokumentarni film "Sevdah".


Podijeli: Facebook Twiter