Jazzbina: Sex Mob izvodi Fellinija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grupa Sex Mob, predvođena legendom njujorške jazz scene Stevenom Berensteinom, nastupit će u subotu 12. listopada u HP Clubu hotela Pula u sklopu Jazzbine. "Sex Mob Plays Fellini - The Music of Nino Rota" podnaslov je novog albuma Sex Moba "Cinema, Circus & Spaghetti", a njihov pulski nastup jedan je u nizu njihove velike europske turneje kojom promoviraju novi materijal. Poznate šaljivdžije koje ozbiljno parodiraju sve - od Princea do Nirvane - ukrstili su svoje instrumente s dirigentskom palicom jednog od najvećih majstora filmske glazbe Nina Rote i odlučili na svoj način odsvirati najpoznatije numere iz filmova Federica Fellinija.

Steven Bernstein (truba s cugom), Briggan Krauss (alt saksofon), Tony Scherr (električni bas) i Kenny Wollesen (bubanj) oduševili su Puljane već 2009. godine kada su također u sklopu Jazzbine održali koncert za pamćenje u kafiću Cabahia. Zaista je impresivno poslušati koje je uvrnute aranžmane Bernstein uspio spojiti u jednu histeričnu cjelinu koja Fellinijev i Rotin filmsko/glazbeni imaginarij pretvara u odličan suvremeni jazz pun patosa, energije i smijeha.

Rota je, kao što znamo, skladao glazbu za sve Fellinijeve filmove, od "Bijelog šeika" iz 1952. do "Probe orkestra" iz 1979. godine. Među njegovim prekrasnim ostvarenjima valja izdvojiti i one za filmove "La Strada", "8½", "Satyricon" i "Amarcord". Iako se ideja snimanja kolekcije glazbe Nina Rote u Bernsteinu kuhala još od zadnjeg studijskog albuma Sexotica iz 2005. godine svjetlo je dana ugledala tek ove godine. Naime, Sex Mob je u svojim počecima izvodio uglavnom Bernsteinovu autorsku glazbu, međutim, tijekom jednog nastupa na kojem su svirali filmsku glazbu, publika se posebno "zapalila" za teme iz Jamesa Bonda. Bernstein je shvatio da je publika fokusiranija na samu izvedbu, način sviranja i interakciju među članovima sastava ukoliko prepoznaje skladbu koja se izvodi.

Pulsku publiku očekuje stoga prava glazbena poslastica jer Bernstein i Sex Mob tijekom svojih nastupa sviraju gotovo bez predaha.

Ulaznice za Sex Mob dostupne su putem sustava www.entrio.hr, a u Puli ih je moguće kupiti u turističkoj agenciji Activa Travel. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter