Jazzbina: Chui - fino glazbeno putovanje

Chui predstavio istoimeni ovogodišnji debi album (Z. ANGELESKI)
Chui predstavio istoimeni ovogodišnji debi album (Z. ANGELESKI)

Od melodičnih pop formi pojačanih zavodljivim elektronskim efektima, plesnih drum'n'bass skladbi do složenijih jazz struktura i psihodeličnih dionica, zagrebački instrumentalni trio Chui sinoć se u programu Jazzbine predstavio pulskoj publici. Uz predvodničku sugestivnu trubu Andreja Jakuša, sastav čine klavijaturist Toni Starešinić i bubnjar Đuro Dobranić.

Kao cilj svog glazbenog projekta možda preambiciozno navode otvaranje vidika i muzičko hipnotiziranje slušatelja, no da su Chui uspjeli zavesti publiku, govori i to da je bend tijekom svirke (posljednje na domaćoj mini turneji) uspio brzo prodati 20-ak izloženih CD-ova debitantskog albuma "Chui" koji su ove godine objavili za Dancing Bear.

Andrej Jakuš posebno je najavio najdulju, trodijelnu kompoziciju s albuma, "Sea suite", koja se u žanrovskom miksu kreće od ugodne i ambijentalne uvodne "Waves" do eksperimentalne "New Child" te spokojne završne dionice "Island".

Iako je pod ovim bendovskim nazivom riječ o albumu-prvijencu, članovi ovog kreativnog trojca iskusni su instrumentalisti koji su dosad svirali u bendovima Mangroove, Bambi Molesters, Beat Busters, Less Than a Minute, DZ81, Sinestet, Groovy Cakes. (Z. ANGELESKI).


Podijeli: Facebook Twiter