Jazz supergrupa Volcan nastupa na Liburnia Jazz Festivalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Opatiji večeras počinje 15. po redu Liburnia Jazz festival, po broju koncerata, posjetilaca i prepoznatljivosti najveći jazz festival u Hrvatskoj i regiji. Osnovan 2001. godine, pomno biranim programima, na raznovrsnim lokacijama diljem Opatije, svake godine privlači najzahtjevniju publiku najzagriženijih ljubitelja jazza, ali i one koji jazz glazbi tek prilaze.

Pod motom Najbolje od najboljeg jazza, na ovogodišnjem Jazz festivalu održat će se 14 koncerata na 8 pozornica te brojna prateća događanja.

Već večeras, u 21 sat u hotelu Kvarner, nastupa Aminata Seydi & The Astronauts feat. "Snow Owl", a u petak, 3. srpnja, na Ljetnoj pozornici u 21 sat održat će se koncert Liburnia Jazz Union feat. Croatian Jazz All Stars, na kojem nastupaju Tamara Obrovac, Elvis Stanić, Neven Frangeš, Hrvoje Rupčić, Branimir Gazdik, Goran Rukavina, Maasej Kovačević, Meri Trošelj, Marko Tolja, Tina Vukov, Spartaco Črnjarić, Darko Mihelić-Boćo, Alain Ožbolt, Denis Razz, Alba & Leo...

U subotu pak program kreće od jutra - u 10 sati nastupaju mEmenTo u hotelu Ambasador, a istovremeno u hotelu Milenij svirat će Denis Razumović Razz. U hotelu Bristol u 20 sati nastupaju Spartaco Črnjarić i Majda Marenčić, a od 21 sat se program seli na Ljetnu pozornicu, gdje nastupa grupa Chui, jazz trojac koji kombinira elektronsku glazbu s jazzom, modernom plesnom glazbom, post rockom, funkom i ambijentalnom glazbom, a nakon njih, u 22 sata nastupa jazz supergrupa Volcan, koja predstavlja veličanstvene talente Gonzala Rubalcabe, Horacija 'El Negra' Hernandeza, Giovannija Hidalga i Josea Armanda Gole. Grupa je proizvod dugogodišnjeg prijateljstva, poštovanja i bogatog glazbenog nasljeđa svojih članova. S preko 150 albuma koje su snimili kao autori ili prateći glazbenici i mnoštva nagrada i priznanja konačno su udružili snage na opće oduševljenje brojnih poklonika diljem svijeta.

Nedjeljni program Liburnia jazz festivala kreće u 10 sati koncertom Puhačkog orkestra Lovran u hotelu Kvarner, na Jazz Boatu u 19.30 sati svira mEmenTo, a u 20 sati startaju dva koncerta - u hotelu Bristol svira renomirani gitarist Damir Halilić Hal, dok će istovremeno u Lovranu nastupiti JM Jazz World Orchestra i trombonist Luis Bonilla. Riječ je o međunarodnom orkestru Glazbene mladeži koji svake godine okuplja najveće glazbene talente svijeta, a ove godine im je umjetnički direktor Luis Bonilla, trombonist, skladatelj i aranžer kostarikansko-američkih korijena, poznat po suradnji s Vanguard i Afro-Latin Jazz Orchestrom, McCoy Tynerom, Dizzyjem Gillespiejem, Lesterom Bowieom, Astrud Gilberto…

U nedjelju u 21 sat u hotelu Kvarner nastupa Uroš Perič s repertoarom glazbe Raya Charlesa, Natea Kinga Cole, Arethe Franklin, Billie Holiday, Otisa Reddinga, Quincy Jonesa i drugih, a u 21 sat u hotelu Continental nastupa grupa Mangroove.

Više o svim programima i događanjima može se naći na: www.liburniajazz.hr. (T. T.)


Podijeli: Facebook Twiter