Jazz rock na La Bini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

«Satellite Trio», jedan od vodecih hrvatskih jazz sastava, nastupio je u srijedu na pozornici Amfiteatar u sklopu La Bine, prvog labinskog muzickog festivala.

Bend kojega su cinili Elvis Penava na gitari, Goran Rukavina na bas gitari i Marko Lazic za bubnjevima oduševio je publiku dvosatnim muziciranjem u stilu jazz rocka.

- Moglo bi se reci da je to jazz fusion, premda se danas pod «fusion» podrazumijeva stil koji to nije. Ja bih rekao da smo mi mješavina temporary jazza i rocka, kazao nam je Penava nakon koncerta.

Vecina kompozicije koje su izvedene djela su Penave i Janka Novoselica, bubnjaratog trija, kojega je na labinskom koncertu zamijenio Lazic. Takoder, Rukavina u principu svira na kontrabasu, ali se u ovom nastupu odlucio za bas gitaru zbog, kako nam je Penava objasnio, opasnosti od mikrofonije na otvorenom prostoru. Amfiteatar su ocijenili kao vrlo dobar prostor za koncerte.

«Satellite Trio» formiran je 2005. godine dok su trojica glazbenika studirala na Univerzitetu za muzicke i glazbene umjetnosti u Gracu. Penava , Rukavina i Novoselic u meduvremenu su dobili niz glazbenih nagrada i priznanja, a sastav je nastavio djelovati proizvodeci ono što neki glazbeni kriticari hvale kao «jazz nebeske frekvencije».


Podijeli: Facebook Twiter