Jazz obrade pop skladbi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertima rijeckog sastava "mEmenTO" na pozornici Kod špine i lovranskog sastava "Salty Tails" na Titovom trgu sinoc je otvorena trodnevna Labin Jazz Republika, koja s održava u sklopu Labin Art Republike.

Rijecki bend graficki neobicnog naziva cine Kristijan Novak na klavijaturama, Vanja Vitezic na perkusijama, Edin Botic na bubnjevima, Miroslav Bugic na bas gitari i vokal Nataša Uljan, a na koncertu im se pridružio i saksofonist Denis Razumovic.

Publika je u sparnoj noci uživala u jazz zvuku kao u caši osvježavajuceg pica s puno leda, ali Uljan nas je nakon koncerta iznenadila izjavom da "to i nije bio pravi jazz".

- Ovo je bio više izbor pop skladbi, koje smo onda obradili u našem jazz stilu, objasnila je.

Muziciranje "Salty Tailsa" pod kestenom na Titovom trgu bilo je ugodno iznenadenje. Jazz improvizacija uklopila se u sjedenje na terasama kafica, kojekuda parkirane automobile i zacudenu publiku koja usporava promet dok sa sladoledom ili pivom u ruci prati svirku.

- Mi sviramo Jazz fusion i moderniji jazz, koji nije swing nego više vuce na punk i rock ritmove, kazao nam je voda sastava, saksofonist Franjo Crnjaric.

Uz njega su nastupili Leo Škerc na gitari, Goran Cuculic na klavijaturama i bas gitari te Edi Lazaric na bubnjevima.

Veceras drugog dana Labin Jazz Republike, na programu su Tamara Obrovac i Matija Dedic Kod špine, a na trgu sastav Spart jazz. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter