Jazz is Back!: Vid Jamnik International Quartet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na pozornici Balwan City u Grožnjanu u sklopu festivala Jazz is Back! BP u petak je nastupio slovenski vibrafonist Vid Jamnik, koji je svoje prve jazz korake napravio upravo u Grožnjanu, i to u sklopu Ljetne jazz škole HGM-a, prije desetak godina. U petak je on pak nastupio kao frontmen sastava Vid Jamnik International Quarteta, a uz njega su nastupili glazbeni velikani - gitarist Ratko Zjaca, kontrabasist Martin Gjakonovski i bubnjar Ratko Divjak.

Sve redom vrsni glazbenici, predstavili su repertoar sastavljen pretežno od autorskih skladbi - tako su odsvirali kompozicije Vida Jamnika "Last Minute", "Foliage", "What Not" i "Serpentine Pass" kao i skladbe Ratka Zjače "Breakfast in Tokyo" i "River Spirit". Bilo je tu i ponešto standarda, poput "Blue Monk" Theloniusa Monka, a u svim kompozicijama ovi vrsni glazbenici imali su poprilično slobode da u brojnim solo dionicama iskažu svo svoje sviračko umijeće kao i umijeće improvizacije. Brojna publika na Balwan Cityju vrhunsku svirku nagradila je dugim aplauzima, te pozvala glazbenike na bis, gdje su oni izveli skladbu "Voyage".

U subotu je na programu Festivala Jazz is Back! BP "dvostruki" koncert - prvi dio koncerta nastupit će pijanist Martin Reiter, dok drugi dio koncertne večeri donosi gipsy jazz glazbu u izvedbi Damir Kukuruzović Django Quarteta.

U nedjelju u Grožnjanu u sklopu Festivala Jazz is Back! BP u 21 sat nastupa Borna Šercar's Jazziana Croatica. (Napisala i snimila T. TIDIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter