Jazz is Back!: Povratak korijenima bluesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velik broj ljubitelja bluesa okupio se sinoc na grožnjanskom Balwan Cityju, na koncertu sjajnog britanskog blues gitarista i pjevaca Iana Siegala i talijanskog Mike Sponza Blues Banda, koji je održan u sklopu 13. izdanja festivala Jazz is Back! BP.

Bio je to pravi povratak korijenima bluesa - sastav, koji uz gitarista Mikea Sponzu cine bubnjar Moreno Buttinar i basist Mauro Tolot, izveli su niz blues klasika, zapocevši koncert skladbom Willieja Dixona "Can't Judge a Book By Lookin at It's Cover". Našle su se tu i skladbe Chucka Berryja, Roberta Johnsona, Boba Dylana i drugih, ali i autorske Siegalove skladbe "Hard Pressed" i "Sugar Rush".

Siegal, koji je inace redovni gost grožnjanskog festivala, još jednom se dokazao kao sjajan interpret bluesa, stavivši se u ulogu pripovjedaca - svaka blues pjesma donosi neku životnu pricu, a Siegal je pak price iz pjesama skladno uklopio u grožnjanska zbivanja, takoder prisjetivši se i osnivaca festivala Jazz is Back! Boška Petrovica.

Vrhunski uigran bend i Siegal predstavili su pravu koncertnu poslasticu kombiniravši i poprilicnu dozu improvizacije u izvedbi dobro znanih blues klasika, a da je svirka zaista bila odlicna, dovoljno govori dugi, uporan aplauz publike na kraju koncerta, kojim su glazbenike dozvali na bis. (T. TIDIC)


Podijeli: Facebook Twiter