Jazz is Back! BP: Za finale orkestar HGM-a i Bonilla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertom HGM Jazz Orkestra pod vodstvom Sigija Feigla u petak je završeno ovogodišnje izdanje najdužeg jazz festivala u Hrvatskoj - grožnjanskog Jazz is Back! BP. Tijekom ukupno 20 koncertnih večeri u Grožnjanu su nastupili brojni eminentni domaći i strani jazz i blues glazbenici, a čast da zatvore festival pripala je ansamblu koji je davno i nastao u Grožnjanu, u sklopu Ljetne jazz akademije HGM-a.

Pod vodstvom dirigenta Sigija Feigla, orkestar je predstavio skladbe sa svoja tri albuma te su se tu tako našle tradicionalne pjesme poput "Ča je more", zatim skladbe Beatlesa kao što je "Eleanor Rigby" i druge, a veći dio koncertnog repertoara zauzimale su autorske skladbe višestruko nagrađivanog njujorškog trombonista Luisa Bonille, poput "That's How They Get You" i druge. Osim što vodi orkestar, dirigent Sigi Feigl je i vrstan saksofonist te je i odsvirao jednu kompoziciju s Bonillom.

Koncert je završen jazz evergreenom "Caravan", a dugim upornim aplauzom brojna publika dozvala je glazbenike na bis te su oni izveli skladbu "Night in Tunisia".

Finale koncerta je začinjeno spontanom svirkom glazbenika - tek što su utihnuli zadnji taktovi u izvedbi orkestra, nekolicina glazbenika izišla je na grožnjanske ulice s bubnjevima, držeći frenetični plesni ritam. Ubrzo su im se pridružili i Bonilla te trubač Lasse Lindgren, a i publika je postala dijelom ove zanimljive glazbene točke plješćući i držeći ritam. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter