Jazz is Back! BP: Večer nešto drukčijeg jazza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrsna nizozemska jazz pjevačica i skladateljica Maaike den Dunnen predstavila se grožnjanskoj publici u četvrtak uz pratnju svog međunarodnog sastava kojeg čine saksofonist Thomas Kugi, pijanist Renato Chicco, kontrabasist Milan Nikolić i bubnjar Mario Gonzi.

Bila je to večer nešto drukčijeg jazza – kroz svoj autorski opus Maaike kombinira najrazličitije glazbene žanrove te iako je baza u jazzu, melodije su vrlo pitke, a istovremeno daju prostora glazbenicima da iskažu svoje zavidno znanje muziciranja. Primjerice, Maaike je tako koristila u izvedbi megafon, da bi se već u sljedećoj skladbi ova glazbena priča vratila na tipične jazz aranžmane, u kojima je pak iskazala impresivne glasovne vještine, pjevajući unisono melodije ili pak dvoglasja sa saksofonom.

Njen autorski izričaj izuzetno je zahtjevan za izvedbu, no ipak riječ je o vrlo melodičnim skladbama, koje je grožnjanska publika nagradila aplauzima.

Večeras u Grožnjanu gostuje BuJazzO, jazz orkestar mladih iz Njemačke, a sutra je koncert Charlie Miklina Trija kojemu će se pridružiti trombonist Luis Bonilla i trubač Lasse Lindgren. Koncerti počinju u 21.30 sati na Balwan Cityju, a ulaz je besplatan. (Napisala i snimila T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter