Jazz is Back! BP: Uroš Perič - Tribute to Ray Charles

Uroš Perič - Tribute to Ray Charles (T. TIDIĆ)
Uroš Perič - Tribute to Ray Charles (T. TIDIĆ)

Publika je do posljednjeg mjesta ispunila koncertni prostor grožnjanskog Balwan Cityja kao i okolne uličice u nedjelju, kad je na festivalu Jazz is Back! BP nastupio slovenski pjevač i pijanist Uroš Perič s koncertnom večeri pod nazivom Tribute to Ray Charles.

Već redovan gost na grožnjanskom jazz festivalu, Uroš je nastupio uz bend sastavljen od vrsnih glazbenika - gitarista Primoža Grašiča, basista Marija Mavrina i bubnjara Ratka Divjaka, a valja spomenuti i tri odlične pjevačice. Svi su oni priredili pravi spektakl uz repertoar sastavljen od Peričevih autorskih skladbi, zatim pjesama Raya Charlesa, kao i nekih blues klasika poput "Got My Mojo Workin'", "Route 66" i drugih.

Osim što odlično svira i pjeva, Perič vrhunski oponaša Raya Charlesa, što je pokazao u pjesmama poput "Georgia", "Can't Stop Loving You" i drugima. Bila je to večer odlične svirke, a izuzetno brojna publika je izvedbu glazbenika popratila dugim glasnim aplauzima te ih više puta pozvala na bis.

Danas je na programu festivala Jazz is Back! BP koncertna večer posvećena preminulom velikanu jazza, vibrafonistu, skladatelju i pedagogu Bošku Petroviću, koji je ujedno i osnivač ovog festivala. Nastupit će brojni Boškovi prijatelji i suradnici, predvođeni Georgiejem Fameom. Sutra, predzadnjeg dana festivala, nastupa Luca Ciarla Trio s programom "In Viaggio con Grapelli". (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter