Jazz is Back! BP: Majstori glazbene transformacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četvorica vrhunskih glazbenika okupljenih u sastavu Borna Šercar's Jazziana Croatica predstavili su u Grožnjanu na festivalu Jazz is Back! BP odličnu svirku i interesantne skladbe.

Uz frontmena benda, bubnjara Bornu Šercara, nastupili su saksofonist Vojkan Jocić, pijanist Zvjezdan Ružić i kontrabasist Zvonimir Šestak, a predstavili su svoje autorske skladbe. Jazz je okosnica njihova izričaja, no vrlo često upotrebljavaju tradicionalne melodije i interesantna ritmička rješenja koji su odlično ukomponirani u najraznovrsnije glazbene žanrove.

Kad se tomu doda i vrhunska svirka koja se najbolje mogla čuti kroz brojne solo dionice, Borna Šercar's Jazziana Croatica priredili su pravu večer za glazbene sladokusce. Na repertoaru se našla i njihova poznata obrada kompozicije "Čavoglave" - koliko god neizvediva izgleda obrada te pjesme u jazz maniri, ovi glazbeni znalci pokazali su da se svaka melodija može radikalno transformirati i zaživjeti u sasvim novom obliku.

Danas nastupa Maaike den Dunnen International Quartet, a sutra BuJazzO Big Band. Početak koncerata na grožnjanskom Balwan Cityju je u 21.30 sati, a ulaz je besplatan. (Napisala i snimila T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter