Jazz is Back! BP: Ian Siegal i Mike Sponza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blues i jazz su usko povezani glazbeni žanrovi, a petnaesto izdanje Festivala Jazz is Back! BP u srijedu je ugostilo već dobro znane goste na grožnjanskoj pozornici Balwan City - to su britanski blues pjevač i gitarist Ian Siegal te talijanski gitarist i pjevač Mike Sponza, uz koje su još nastupili i basist Mauro Tolot i bubnjar Moreno Buttinar.

Na blues koncertima uobičajeno glazbenici izvode već dobro znane klasike, no u srijedu u Grožnjanu ovaj sastav dao je potpuno novu dimenziju dobro znanim melodijama. Vrsnom interpretacijom i improvizacijom kao i interesantnim aranžmanima, ovi glazbenici su priredili dva sata odlične blues svirke, te digli brojnu publiku na noge. U drugom dijelu koncerta sastavu se pridružio i slovenski saksofonist Matej Kuzev, a odlična svirka bluesera nije mogla proći bez bisa, na koji ih je publika dozvala dugim aplauzom, te su oni izveli "I'd Rather Go Blind".

U četvrtak je na programu Festivala Jazz is Back! BP koncert Gala Art Orchestra, a u petak nastupa učenik Boška Petrovića, slovenski vibrafonist Vid Jamnik sa svojim kvartetom. Početak koncerata je u 21 sat. (Napisala i snimila T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter