Jazz is Back!: Aplauzi za Elvis Stanić Group

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neke od skladbi s novog albuma "Sol et Luna" koji je objavljen prije dvadesetak dana u petak je grožnjanskoj publici predstavio Elvis Stanić Group u sklopu 13. festivala Jazz is Back! BP.

Ekipa vrhunskih glazbenika – uz Stanića na gitari i harmonici, nastupili su još bubnjar Branimir Gazdik, basist Goran Rukavina, pijanist Maasej Kovačević i pjevačica Meri Trošelj – uz nove skladbe izveli su i neke od svevremenskih Stanićevih hitova poput "Kisha".

Novi album pak, koji je objavljen prije dvadesetak dana u izdanju Croatia Recordsa, prvo je izdanje Elvis Stanić Groupa nakon čak sedam godina, te je riječ o dvostrukom albumu – studijskom s novim skladbama, te live albumu koji je svojevrsni best of presjek, a sniman je 2008. godine u riječkom klubu Palach.

Stanićev skladateljski potpis i dalje je vrlo prepoznatljiv, no na novom materijalu više se okreće world music izričaju, pa je tako predstavio i obradu tradicionalne istarske "Ča je more". Brojna publika na Balwan Cityju dugim aplauzima nagradili su glazbenike za odličnu svirku, na što su oni pak za bis izveli skladbu "Samba de Patrico". (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter