Jazz, hip-hop i suvremene tehnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljetna plesna radionica Medunarodnog kazališnog festivala mladih (MKFM) koja je pocela danas, a traje do 6. kolovoza predstavljena je na konferenciji za novinare u INK-u.

Kako su rekli umjetnicki voditelj festivala Aleksandar Bancic i Gordana Jeromela Kaic, ravnateljica INK-a, za plesne radionice vlada iznimno veliki interes, a organiziraju se u suradnji s plesnim studijom Liberdance iz Zagreba. Ove ce godine u radu radionica sudjelovati oko 150 polaznika.

Rajko Pavlic, mentor ljetne plesne radionice kazao je da ce se održati cetiri radionice, i to "Suvremene plesne tehnike" pod vodstvom Švedanina Rasmusa Olmea, "Jazz dance hip-hop" koju vodi Nadine Sieber, "Suvremene plesne tehnike" s voditeljicom Hillary Blake Firestone, te radionica istoga naziva koju vodi Ana Mrak.

- Voditelji radionica su vrhunski plesni pedagozi i umjetnici, tako da polaznici mogu uciti od najboljih. Pula je turisticki grad, vrlo pogodan za održavanje takvih radionica u kojima u biti dolazi do simbioze turizma i kulture, buduci da sudionici dolaze iz citavog svijeta, kazao je Pavlic.

Rasmus Olme, govoreci o svojoj radionici "Suvremene plesne tehnike" kazao je da je u svojem istraživanju pokreta pronašao metodu koju zove "vodoravni pad", a rijec je o kontroliranom padu koji nikada ne dostiže pod.

- "Jazz dance i hip-hop" radionica sastoji se od hop-hop zagrijavanja, a tu je ukljucen i stretch, odnosno rastezanje. Inspiraciju za koreografije crpila sam iz nove škole hip-hopa pomiješanog s elementima jazza, kazala je Nadine Sieber.

Svaka ce radionica imati i svoj ogledni sat, odnosno prezentaciju.


Podijeli: Facebook Twiter