Jazz finale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon elektronike, pa potom rocka, metala, punka i ska glazbe koje je Rovinj Music Festival, festival kreativnog glazbenog stvaralaštva, promovirao prve dvije veceri u Multimedijalnom centru, treca, posljednja vecer bila je rezervirana za jazz. Ozbiljnije note su takoder privukle brojnu publiku, a svojim su ih nastupima oduševili clanovi benda Combinate i Hot Club De Istra.

U polusatnom nastupu mladi su jazzeri Aldo Foško, Mateo Paulišic, Dominik Ujcic, Martin Galant, Donat Gnjatovic i Marko Roce, clanovi Hot Cllub De Istria izredali jazz standarde, ali i takozvani gipsy jazz, te svoj nastup okoncali tradicionalnom makedonskom skladbom Jovano, Jovanke.

Combinate cine dva Rovinjca klavijaturist Kristian Terzic i bubnjar Marko Matoševic, te Ante Gelo za akusticnom i elektronskom gitarom, te Zvjezdan Marjanovic na bas gitari. Oni su se predstavili svojim autorskim radovima poput «Istrian Blues» i «Perception». Rijec je o bendu koji je osnovan još 1997. godine pod imenom Jazz Combinate, koji 2000. godine mijenjaju ime kada im se pridružuje jedan od najpoznatijih hrvatskih gitarista Ante Gelo. Uz svoju autorsku jazz fusion glazbu sviraju i svoje videnje jazz standarda. Bend od 2000. godine nastupa na brojnim jazz festivalima diljem Hrvatske i inozemstva, a njihov nastup u MMC-u privukao je pažnju publike koja ih je nagradila iskrenim i spontanim aplauzima.


Podijeli: Facebook Twiter