Jazz Ex Tempore Project predstavlja "Silent Concert"

Criss – CROss # Jazz Ex Tempore Project
Criss – CROss # Jazz Ex Tempore Project

Na opatijskoj Ljetnoj pozornici u sklopu 16. Liburnia Jazz Festivala, u petak, 1. srpnja s početkom u 21.30 sati održat će se "Criss – CROss # Jazz Ex Tempore Project - Silent Concert".

Riječ je o koncertu koji je jedinstven iz više aspekata - naime, pod vodstvom gitarista, harmonikaša i skladatelja Elvisa Stanića, Jazz Ex Tempore Project predstavlja hrvatsku glazbenu baštinu u potpuno novom, reinterpretiranom ruhu. Osim glazbeno, ovaj koncert je i izvođački inovativan - naime, riječ je o tzv. "silent concertu", gdje će glazbenici - gitarist i harmonikaš Elvis Stanić, violinist Marko Ramljak, tamburaš Filip Novosel, pijanist Maasej Kovačević, bubnjar Tonči Grabušić i kontrabasist Damjan Grbac - svirati, a svi u publici će ih slušati putem bežičnih slušalica, što u konačnici znači - slušanje live izvedbe glazbenika direktno na slušalicama, što svakom posjetitelju osigurava novu dimenziju doživljaja koncertne izvedbe, koja će biti na razini studijske snimke.

Zanimljivo jest i da na ovom koncertu neće biti posebne pozornice, već će glazbenici svirati unutar gledališta, među publikom.

Uz savršen studijski zvuk, svaki posjetitelj će moći glasnoću glazbe prilagoditi svom ukusu, a uz to će biti smješteni tik uz same glazbenike. (T. T.)


Podijeli: Facebook Twiter