Jazz diva Dianne Reeves

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zarazan ritam, dobre vibracije, mnoštvo publike i vrhunska jazz glazbenica Dianne Reeves ucinili su da druga vecer Valamar Jazz festivala uistinu bude pun pogodak i doživljaj za prepricavanje.

Subotnje jazz druženje na poreckom otoku Sveti Nikola otvorio je trio predvoden pijanistom Edwardom Simonom, Venezuelcem. S njim su bili izvrsni basista Joe Martin i bubnjar Adam Cruz. Publika ih je nekoliko puta tijekom veceri nagradivala za odlicne virtuozne improvizacije i solo dionice.

Uslijedilo je uštimavanje, isprobavanje, išcekivanje i poduža pauza, ali zbog opravdanih razloga - Dianne Reeves i njen bend zbog kašnjenje zrakoplova nisu stigli odraditi tonsku probu, ali to ih, kako se kasnije ispostavilo, nije sprijecilo da svoj zadatak odrade besprijekorno i uvježbano.

Jedna je od najznacajnijih ženskih vokala u suvremenom jazzu, umjetnica iz glazbene obitelji, dobitnica tri Grammya u kategoriji Best Jazz Vocal Performance za tri uzastopna albuma - jedinstveni slucaj u povijesti Grammya, dobitnica i cetvrtog Grammya za soundtrack iz Clooneyeva filma Good luck and Good Night.

"Lovin' you", "What a Little Mooonlight Can do", "I'm in Love Again", svaka je od ovih skladbi izazvala ovacije prisutnih. Vrhunac u tome bila je poseban pjesma za porecku publiku u kojoj je Reeves opisala kako je proteklo njihovo putovanje u Porec. Stoga ne cudi što je kraj koncerta vecina publike docekala na nogama. Poziv na bis u ovom je slucaju bio neizostavan i dok je publika glasno pozivala svoju zvijezdu da se ponovno vrati na pozornicu u tome im je pomogla i direktorica festivala Tamara Obrovac, "prišapnuvši" im neka ne sustaju u pozivima.

Dobre vibracije publike tada su prešle na bend i samu Reeves koji su si dali oduška i pripremili veliko finale u kojem su se izmiješale note jazza, solua i Michaela Jacksona.


Podijeli: Facebook Twiter