"Jazavac" umjesto "Hamleta" u INK-u

"Jazavac u Kerempuhu"
"Jazavac u Kerempuhu"

"Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" Ive Brešana i u režiji Vinka Brešana koja se trebala izvesti u ponedjeljak u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula odgađa se zbog iznenadne bolesti glumca Satiričkog kazališta Kerempuh, stoji na službenim stranicama INK-a.

Umjesto toga, u ponedjeljak u 20 sati bit će izveden najnoviji premijerni naslov Satiričkog kazališta Kerempuh "Jazavac u Kerempuhu" u režiji Olivera Frljića koji je i autor predstave, a u njoj glume Hrvoje Kečkeš, Vili Matula, Borko Perić i Rakan Rushaidat. Kako Frljić kaže, "Jazavac kojeg ovdje upoznajemo nije onaj Kočićev, a još manje satiričko-kazališni. On je zajednički nazivnik za vrijeme u kojem su određena imena predstavljala opasnost za njihove vlasnike, vrijeme koje bi nam se, ako je ikada otišlo, u skoroj budućnosti moglo vratiti. Jazavac kojeg ovdje upoznajemo je neočekivani odraz koji pojedini od nas otkrivaju u ogledalu kad potraže svoj vlastiti lik. S Jazavcem, koji se vratio na mjesto zločina, mjesto na kojem je simbolički ubijen, vraća se i sjećanje koje je obrisano".

Iz INK-a pozivaju sve koji su karte kupili ili rezervirali da ukoliko im zamjenski naslov ne odgovara, otkažu rezervaciju i kupljenu ulaznicu zamijene za novac na blagajni INK najkasnije do ponedjeljka u 12 sati. (M. Ra.)

 


Podijeli: Facebook Twiter