Javnosti se serviraju samo slicice Muzila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na današnjoj konferenciji za novinare Nezavisne liste Plinija Cuccurina gradski vijecnici Bruno Nefat i Mauricio Licul osvrnuli su se na prošlotjednu sjednicu Gradskog vijeca, konkretnije na nacin usvajanja smjernica za uredenje Muzila.

- Ne dovodimo u pitanje strucnost tima koji je izradio studiju, ali je prije sjednice nismo vidjeli pa bez mogucnosti provjere postavki nismo ni mogli o njoj kvalitetno odlucivati. Zato smo tražili skidanje ove tocke s dnevnog reda i odradivanje tematske sjednice zbog važnosti dokumenta kojim ce se urediti petina podrucja Pule. Zagovarali smo javnu prezentaciju studije prije donošenja odluke, javnu raspravu i mogucnost pisanih primjedbi te izjašnjavanje vijeca mjesnih odbora i zborova gradana, rekao je Licul.



Ladonja nije protiv razmatranja novih sadržaja na Muzilu, istaknuo je, ali bez relevantnih pokazatelja mogla je jedino ostati suzdržana.
- Gradska uprava sve više pokazuje sklonost izbjegavanju neugodnih situacija i pitanja dovodeci vanjske suradnike u neugodnu situaciju. Muzil je predstavljen kao nastavak projekta "Brijuni rivijera" i logican zakljucak je da nema velike razlike izmedu ovog projekta i onih koji su odradeni iza zatvorenih vrata izmedu IDS-a i HDZ-a. Javnosti se serviraju iskljucivo slicice i pripremljeni tekstovi, a rezultat ce biti kudikamo drugaciji, zakljucio je Licul.

Ogorcenje koje je Ladonja iskazala na Gradskom vijecu prilikom imenovanja Luke Glušca za predsjednika uprave Javne ustanove Pula sport nastavilo se i jucer. Nefat smatra da Glušac nema reference za obavljanje funkcije kojom se kontrolira zakonitost rada ustanove koja je na sebe preuzela velik teret financiranja gradskog stadiona te održava i upravlja sportsko-rekreativnim sadržajima, odnosno podrška je sportašima.
- Ovakva je odluka prouzrocila ogorcenje zbog nacina postavljanja osobe na funkciju predsjednika uprave. Ovakvo imenovanje apsolutni je presedan u odnosu na druge imenovane clanove upravnih vijeca javnih ustanova, rekao je Nefat te najavio da ce Ladonja zatražiti interpelaciju imenovanja. (G. ROJNIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter