Javno izlaganje UPU-a Ribarska koliba

Predviđeno je da luka može imati najviše 99 vezova (N. LAZAREVIĆ)
Predviđeno je da luka može imati najviše 99 vezova (N. LAZAREVIĆ)

U četvrtak, 1. rujna u prostorijama pulske Komunalne palače s početkom u 17 sati održat će se javno izlaganje Urbanističkog plana uređenja "Ribarska koliba". Predstavit će ga stručni izrađivač Urbanistica d.o.o. u suradnji s nositeljem izrade plana, Upravnim odjelom za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu. Javno izlaganje organizirano je u sklopu javne rasprave koja traje od 16. kolovoza do 14. rujna 2016. godine.

Kao što smo već i pisali, planom su utvrđene smjernice za uređenje, osnove uvjeta korištenja, uređenja i zaštite prostora unutar područja njegova obuhvata. UPU Ribarska koliba odnosi se za pretežito neizgrađeni dio građevinskog područja površine oko 7,30 hektara, od čega morskog dijela oko 2,16 hektara, a kopnenog oko 5,14 hektara. Planom su predviđene, između ostalog, zone sportsko-rekreacijske, stambeno-poslovno-javne i društvene, te gospodarsko-poslovne namjene, kao i morska luka. Unutar površine sportsko-rekreacijske namjene mogu su graditi i uređivati otvorena rekreacijska igrališta bez tribina (tenis, košarka, odbojka u pijesku i ostali sportovi), trim staze, adrenalinski park, biciklističke staze, vježbališta, dječja igrališta i slično, te uređivati pješački putovi i odmorišta. Dopuštena je rekonstrukcija i prenamjena dviju postojećih građevina bivšeg kampa u sportsko-rekreacijske građevine. Unutar površine mješovite namjene stambeno-poslovno-javne i društvene mogu se graditi/rekonstruirati građevine stambene, gospodarske ugostiteljsko-turističke, gospodarske i poslovne, te javne i društvene namjene na samostalnim građevnim česticama.

Unutar ove namjene moguća je gradnja/rekonstrukcija građevina. Dopuštena je i gradnja prostora stambene namjene. Unutar površine gospodarsko-poslovne namjene, pak, dopuštena je gradnja/rekonstrukcija postojećeg restorana. Građevine koje je dopušteno rekonstruirati prijedlogom UPU-a Ribarska koliba mogu biti hoteli, maksimalne visine 10 metara, s maksimalno tri etaže. Na površini stambeno-poslovno-javne i društvene namjene dopuštena je gradnja nove građevine, odnosno rekonstrukcija postojećih i prenamjena u hotel s kongresnom dvoranom s maksimalnim smještajnim kapacitetom od 120 kreveta. Visina te građevine može biti maksimalno 12 metara, odnosno maksimalno tri etaže. Također, dopuštena je i rekonstrukcija postojeće građevine restorana na maksimalnu visinu od osam metara ili maksimalno dvije etaže.

Prijedlogom UPU-a Ribarska koliba određena je i opća morska luka otvorena za javni promet lokalnog značaja - luka Ribarska koliba s ribarskim, komunalnim i nautičkim vezovima s najviše 99 vezova za plovila duljine 8 do 15 metara. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter