Javnim radovima protiv nezaposlenosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadeset nezaposlenih s popisa pazinske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od 1. travnja do 30. lipnja angažirano je u javnim radovima, i to krcenju putova, uredenju izvorišta, vodosprema, kaptaža, groblja i pješackih staza te odnošenju otpada na podrucju Kašcerge, Grimalde i Draguca, kaže Krešimir Marecic, koordinator radova i predsjednik pazinskog Poljoprivrednog zadružnog centra Istra.

Nositelj javnih radova je udruga Agropadova iz Kašcerge, a partneri su HZZ, Istarska županija, Grad Pazin, Opcina Cerovlje i Poljoprivredni zadružni centar Istra. U sklopu programa poticanja zapošljavanja HZZ sufinancira zapošljavanje u javnim radovima, cija vrijednost u ovom slucaju iznosi pola milijuna kuna. Od toga 150 tisuca kuna daje HZZ, 300 tisuca Istarska županija, a ostatak ce osigurati ostali partneri.

One koji su angažirani predložio je HZZ, a radi se o osobama s Pazinštine koje su duže od jedne godine, a neke i duže od tri godine na popisu nezaposlenih. Za vrijeme provedeno u javnim radovima primit ce naknadu od 3.300 kuna bruto uz 300 kuna troškova, a marendu svaki dan osigurava nositelj projekta.

Buduci da javni radovi znacajnije doprinose uredenju krajolika, Marecic dodaje da se namjeravaju kandidirati za još jedan turnus radova, i to za sljedeca tri mjeseca, dakle od srpnja do rujna. (M. RIMANIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter