Javni radovi u Labinu: 70 molbi za 5 mjesta

Arhiva
Arhiva

Više od 70 kandidata javilo se na natječaj za pet mjesta koji je labinsko Komunalno poduzeće 1. maj otvorilo u sklopu poticajnog programa javnih radova "Radom za zajednicu i sebe" Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, doznajemo od direktora tvrtke Alena Golje. Komunalac će na šest mjeseci angažirati aspirante s područja grada koji su na birou od 12 do 36 mjeseci (ili najmanje šest mjeseci za određene skupine poput branitelja i samohranih roditelja).

Za Grad će, počevši od sredine travnja, uglavnom čistiti i uređivati okoliš, primjerice dijela rabačkih plaža ili šumarka podno starogradskog Šetališta San Marco; odnosno obavljati poslove koji nisu u programu redovnog održavanja 1. maja.

Zavod (su)financira, ovisno o stažu kandidata u njihovoj evidenciji, od 85 do 100 posto bruto plaće vrijedne 3.241 kunu te snosi troškove prijevoza do najviše 400 kuna mjesečno. Razliku do spomenutog iznosa plaće po potrebi će pokriti 1. maj.

- Brojne molbe potvrda su da ljudi žele raditi, odnosno da na Zavodu ima puno više evidentiranih negoli prijašnjih godina, kada smo imali problema pronaći sezonce. Oni koji se iskažu u javnim radovima, imat će prednost pri zapošljavanju u našoj tvrtki, napominje Golja.

Prenosi nam da je komunalac nedavno sklopio ugovor s turističkom tvrtkom Riviera Adria o održavanju zelenih površina za njene hotele u Rapcu, što je kumovalo zapošljavanju pet radnika (među kojima i sudionika prošlosezonskih javnih radova), pa sada broji ukupno 100 djelatnika.

Poduzeće 1. maj regrutirat će još dva djelatnika, vrtlara i grobara, i to na godinu dana, također koristeći poticajne mjere Zavoda za zapošljavanje, ovom zgodom u programu namijenjenom nezaposlenima starijima od 50 godina. Po polovicu troška bruto plaće snosit će Zavod i 1. maj. (Igor RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter