Javni radovi i u Labinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezaposleni s podrucja Labina koji su na birou rada najmanje godinu dana mogu se prijaviti na raspisani poziv za angažman u javnim radovima do srijede, 23. svibnja, u komunalno poduzece 1. maj.

U sklopu mjera iz nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja, naime, Grad Labin kao inicijator poslova na mjesec dana traži sedam radnika koji ce, kako doznajemo u komunalcu, cistiti javne površine koje nisu u tvrtkinom programu redovitog održavanja.

Prednost ce imati kandidati koji su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje duže od tri godine - njima HZZ u cijelosti pokriva placu od 3.300 kuna bruto. Radnicima s manje staža na birou, koji mogu racunati na jednako primanje, dio osobnog dohotka pokrit ce Grad.

Zavod, povrh toga, podmiruje i putne troškove do 300 kuna, a iznad tog iznosa može participirati poslodavac.

Prijaviti se mogu i nezaposlene osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih ili nestalih branitelja, samohrani roditelji te oni s cetiri ili više malodobne djece, roditelji djece s posebnim potrebama ili djece oboljele od malignih bolesti, povratnici s odsluženja zatvorske kazne, osobe na uvjetnoj kazni, korisnici naknada Zavoda za socijalnu skrb, koji su u evidenciji biroa rada najmanje šest mjeseci.


Podijeli: Facebook Twiter