Javni poziv za građevinske čestice u zoni Gripole-Spine

Zona Gripole-Spine (Arhiva)
Zona Gripole-Spine (Arhiva)

Javni poziv za građevinske čestice u zoni Gripole-Spine

 

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare dvije gradske pročelnice odjela za proračun, gospodarstvo i europske fondove Martina Čekić Hek te upravnog odjela za upravljanje imovinom Sandra Šošić Pivac, predstavile su netom otvoren javni poziv zainteresiranim građanima za ulaganje u Poduzetničku zonu Gripole-Spiné.

Projektirana mreža prometnica

Konkretno, riječ je o poduzetničkoj zoni, na krajnjem istočnom dijelu Rovinja prema Rovinjskom Selu, o kojoj se govori posljednjih dvadeset i nešto godina, i koja bi javnim pozivom za devet građevinskih čestica, ukupne površine od oko 37 tisuća četvornih metara uskoro trebala biti u funkciji. Naime, unutar zone projektirana je mreža prometnica koje u potpunosti zadovoljavaju standarde za planirane djelatnosti. Uz to, za zainteresirane poduzetnike na snazi je i odluka o poticanju ulaganja kojom su regulirane mjere, poput sufinanciranja komunalnog doprinosa od 35 do 70 posto ovisno o visini ulaganja, sufinanciranje komunalne naknade- u prvoj godini sto, drugoj 75 i trećoj godini u visini od 50 posto.

- Cilj javnog poziva je prikupljanje poslovnih ponuda za poslovanje u zoni. Riječ je o devet građevinskih čestica, ukupne površine od oko 37 tisuća četvornih metara (moguće je i njihovo spajanje) na kojim su planirane proizvodne djelatnosti bez negativnog utjecaja na okoliš, uslužne djelatnosti i sadržaji, te trgovačka i servisna djelatnost, pojasnila je Martina Čekić Heh, dodavši i da se pravo građenja osniva s mogućnošću najdužeg roka u trajanju od 50 godina dok je dok je zakup upola kraći, s rokom od 25 godina.

Investira se 6,1 milijun kuna

Uz to, početna  jednogodišnja natječajna cijena iznosi jedan euro po četvornom metru, a rok za podnošenje ponuda kojeg treba dostaviti na adresi Grada je 15. srpanj.

Više riječi o izgradnji infrastrukture u poduzetničkoj zoni podastrla je pročelnica Sošić Pivac, kazavši da će se do kraja godine u nju investirati ukupno 6,1 milijun kuna, čime će se dovršiti izgradnja dijela prometnica do razine posteljice, odnosno gornje nosive konstrukcije kolnika.

- Također, u ovoj godini započinjemo a u slijedećoj završavamo izgradnju jedne trafostanice srednje naponske i nisko naponske mreže u režiji HEP-a, odnosno izgradnja javne rasvjete i DTK mreže.  Što se tiče vodoopskrbnog sustava, plinovoda, kanalizacijskog,  oborinskog sustava, sanitarnih otpadnih voda i prve faze DTK mreže radovi započinju početkom slijedeće godine i završavaju u 2017. godini sa završnim slojem kolnika, naglasila je Sandra Sošić Pivac. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter