Javni natjecaj za - struju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neobican javni natjecaj osvanuo je u cetvrtak na internetskim stranicama Grada Pule i Gradske knjižnice. Konkretno, Gradska knjižnica i citaonica traži dobavljaca elektricne energije, a radi se o godišnjoj kolicini od 210 tisuca kilovatsati procijenjene vrijednosti 125 tisuca kuna.

Za pojašnjenje smo upitali ravnateljicu Nelu Nacinovic, koja nam je rekla da se radi o uobicajenim aktivnostima, no, po svemu sudeci, dosad ih nitko nije zamijetio.

"Godinama tako radimo. Jednaka obveza vrijedi i za sve ostale pravne osobe, koje su dužne postupati po zakonu o javnoj nabavi. Naime, ako je vrijednost nabave veca od 70 tisuca kuna, tada zakon nama, kao javnim ustanovama, propisuje obveza raspisivanja natjecaja. To smo ucinili i ovaj put. Isporucitelja elektricne energije tražimo objavom natjecaja u Narodnim novinama i elektronickim putem na svojim i internetskim stranicama Grada", rekla nam je Nacinovic.

Dodala je da je procedura jednaka i kod nabave nafte, a bila bi i da je u pitanju voda, ali na nju ne troše 70 tisuca kuna. Za elektricnu energiju u Hrvatskoj postoje cak cetiri dobavljaca pa je obveza javnog raspisivanja natjecaja tim jasnija.

"Obicno dobijemo ponudu Elektroistre, ali postoje još tri moguca dobavljaca. Ako ih se javi više, tada postoji tocno propisana procedura za odabir najpovoljnijeg, od osnivanja povjerenstva do drugih zakonskih propisa", rekla nam je ukratko Nacinovic.


Podijeli: Facebook Twiter