Javna tribina "Za Muzil" u pulskom DHB-u

Javna tribina o Muzilu u Domu hrvatskih branitelja (D. MEMEDOVIĆ)
Javna tribina o Muzilu u Domu hrvatskih branitelja (D. MEMEDOVIĆ)

Dvjestotinjak Puljana odazvalo se današnjoj javnoj tribini "Za Muzil" koja se održala u Domu hrvatskih branitelja, a na koju su bili pozvani svi gradski vijećnici, gradonačelnik, nadležni pročelnik i strukovna udruženja. 
 
Organizator tribine je Inicijativa "Volim Pulu", zbog toga što je Grad Pula tijekom javne rasprave o izmjenama GUP-a i PPU-a zaprimio primjedbu Inicijative koju je potpisalo više od 1.500 građana protiv pretvaranja Muzila u turistički resurs s golf igralištima te ih redom odbio. 
 
Inicijativa je stoga od 26. travnja na punktovima Foruma, Portarate i gradske tržnice informirala građane o sudbini Muzila te za danas organizirala spomenutu tribinu.
 
Kako je i najavljeno, na tribinu je došao gradonačelnik Boris Miletić te pročelnik Giordano Škuflić, a bio je tu i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek, pročelnik Damir Prhat te drugi vijećnici, pročelnici i djelatnici gradske uprave. 
 
Tribina je počela iznošenjem stavova Inicijative te Društva arhitekata Istre, a kasnije su svoje stavove iznijeli i gradski oci. (N.SOFTIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)

Podijeli: Facebook Twiter