Javna rasprava o utjecaju na život više od 1.000 stipendista

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Volonterski centar Istra, u suradnji s mladima, izrađuje prijedlog preporuka jedinicama lokalne samouprave u Istri za poboljšanje načina dodjele stipendija učenicima i studentima iz javnih izvora na području Istre. Žele širu javnost uključiti u javnu raspravu, pa pozivaju posebno mlade i stručnjake koji rade s mladima da svoje komentare i prijedloge formuliraju popunjavanjem obrasca koji je do 16. prosinca objavljen na mrežnim stranicama Centra.

"Vaše mišljenje može pozitivno utjecati na život više od 1.000 mladih godišnje koji se u Istri kandidiraju za stipendije", pozivaju iz Volonterskog centra na popunjavanje obrasca.

Pojašnjavaju da su prijedlog preporuka izradili na temelju analize oko 80 posto dostupnih dokumenata istarskih općina, gradova i Županije kojima su regulirane stipendije za proteklu školsku, odnosno akademsku godinu, te u suradnji s mladima, stipendistima, predstavnicima savjeta i udruga mladih.

Izrada preporuka, s općim smjernicama donositeljima i provoditeljima odluka o stipendijama u jedinicama lokalne samouprave i Županiji, dio je aktivnosti međunarodnog projekta PYTBUL (Empowering Youth in the Region). Projekt provode Zavod Bob, Impact Hub Belgrade i Volonterski centar Istra, a financira se iz EU-ovog programa Erasmus+. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter