Javna aukcija za kupnju potrebnog kombija

Teško je vidjeti u kakvim uvjetima neki žive
Teško je vidjeti u kakvim uvjetima neki žive

Iz humanitarne udruge "Naš san njihov osmijeh" obavještavaju da trenutno ne primaju rabljenu odjeću i obuću, jer za to više nemaju mjesta. I dalje se prima stari papir, povratna ambalaža (boce), hrana i higijenske potrepštine bez ograničenja. Donacije se mogu donijeti u skladište udruge na adresi Koparska 52, svakoga utorka i četvrtka od 17 do 19 sati.

Slušaj svoje srce

Putem Facebooka iz ove udruge pozivaju ljude da im se ciljano jave za prikupljanje određenih kategorija namirnica, a kako bi prikupljeno donirali u svojoj najvećom akciji "Slušaj svoje srce" u kojoj će proputovati cijelu Hrvatsku.

Inače, ekipa udruge "Naš san njihov osmijeh" vratila se iz četvrte od 19 županija koje planiraju posjetiti. Od 24. do 26. ožujka trajala je tako akcija podjele namirnica na području Krapinsko-zagorske županija u kojoj je podijeljeno 572 kilograma namirnica za 47 obitelji u kojima je bilo 180 članova, od čega čak 84 djece.

- Da bi sve njih posjetili morali smo proći kroz 32 sela i mjesta i prijeći 2.124 kilometara. U aktivnost je bilo uključeno šest volontera koji su odradili 104 sata na terenu, a vrijednost donirane hrane i higijenskim potrepština te samog puta iznosila je 12.668 kuna, doznajemo od Igora Loparića, predsjednika udruge, koji veli kako je ovaj put bio jedan od fizički, ali i emocionalno težih jer su tijekom akcije posjetili puno starijih samaca koji žive bez struje, vode, bez hrane, zapravo bez ičega, ali i djece koja žive odsječena od urbanog stila života, u doista teškim socijalnim uvjetima.

Put Međimurja

Akcija se nastavlja za dva vikenda kada volonteri udruge posjećuju potrebite u Međimurskoj županiji.

Inače, kako doznajemo, udruga će uskoro organizirati i javnu aukciju kojom će se prikupljati financijska sredstva za kupnju kombija za djelatnost udruge s obzirom da volonteri potrebite obilaze diljem cijele Hrvatske. Stoga se prikupljaju donacije koje će se ponuditi na aukciji. Imate li predmete ili artikle poput bižuterije, raznih knjiga ili slika, hand made proizvoda ili možete ponuditi neku vrstu usluge poput šišanja ili masaže u svrhu donacije za aukciju, javite se na broj 099/308 3750 ili na facebook stranice udruge i pomognite vrijednim i požrtvovnim volonterima u plemenitom cilju - da pomognu onima kojima je to doista potrebno! (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter