Javio se otac djevojčice ostavljene u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trogodišnja djevojčica koja je ostavljena prije mjesec dana u parku u Velikoj Gorici i dalje se nalazi u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj, a policija i Crveni križ tek danas su doznali tko je obitelj djevojčice, javlja Index .

Ravnateljica Dječjeg doma u Nazorovoj Jasna Kelava Ćurković u razgovoru za Index je rekla da ih je danas oko 14 sati kontaktirala gospođa koja je navodna prijateljica tate djevojčice i pitala je kad bi mogao doći po dijete.
- Uputili smo ih na nadležni Centar za socijalnu skrb u Velikoj Gorici, a ona nam je rekla da su se roditelji djevojčice posvađali i da su u toj svađi djevojčicu ostavili u parku. Također je rekla da se mama djevojčice nalazi u Italiji zajedno sa sestrom blizankom djevojčice koja je sad kod njih u domu, rekla je Kelava, prenosi Index.
Dodala je da vjeruje da će djevojčica do daljnjeg boraviti kod njih gdje će nastaviti brigu o njoj.

Posljednjih tjedana pokušavalo se doznati kojim jezikom djevojčica priča da bi se olakšala potragu za roditeljima.
- Postigli smo ogroman napredak. Curica priča bajaški dijalekt. Dijalekt rumunjskog jezika kojim govore Romi Bajaši naseljeni na području Rumunjske, južne Mađarske, Hrvatske. Još uvijek ne znamo gdje je njena obitelj, no nadamo se da ćemo saznati uskoro, objavljeno je na Facebook stranici Are you Syrious. (Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter