Jasna Bilušic otvorila Jazz is Back!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog recesije, ili unatoc njoj, ovogodišnji Jazz is Back! nece trajati 21 nego 30 dana, rekao je grožnjanski nacelnik Rino Duniš otvarajuci s Boškom Petrovicem program u Balvan Cityju.

Na grožnjanskoj pozornici prva je nastupila Jasna Bilušic s New Deal trijom koji cine redom vrsni pijanist Hrvoje Galler, kontrabasist Saša Borovec i za bubnjevima Kolja Gjoni.

Živahna "Close Your Eyes" Ruth Etting bila je prva pjesma veceri, a slijedio je nastavak u ocekivanom tonu prošlogodišnjeg CD-a "50 Ways".



Jasna Bilušic je otpjevala i "Don't You Warry 'bout A Thing" Stiviea Wandera, a prvi dio seta zakljucila je šlagerskim sevdahom "Što te nema" u jazz aranžmanu Saše Borovca.

U drugom dijelu seta cule su se skladbe "Down Town" Petule Clark, "Moon Dance" Vana Morrisona i, po skromnom osobnom sudu, najbolja izvedba veceri, "People Are Strange" The Doorsa.

Bilo je malo neobicno cuti "My favorite Things" Julie Andrews kojom je zakljucen koncert. Na bisu je ne baš mnogobrojna publika dobila "Senza fine" Gina Paolija.

Smiona i uspješna jazz prica - treba se složiti s prošlogodišnjom ocjenom Zlatka Galla i dodati: u kojoj je neposredna strastvenost dobro zauzdana.


Podijeli: Facebook Twiter